Egyházi Könyvtárak Egyesületének címtára

eke címtár

A megrendelőnk kérése az volt, hogy készítsünk az egyesületük tagjai számára egy modern kinézetű címtárat, amelyet könnyen tudnak használni a mindennapos kapcsolattartásban. Mivel könyvtáros szakmai szervezetről volt szó, nagy hangsúlyt kellett fektetni arra, hogy az információk nagyon jól szervezetten, egységesen, de mégis esztétikusan jelenjenek meg.

A korábbi fűzött címtárakhoz képest újítás volt az is, hogy ez a változat spirálozott legyen, ami szintén megkönnyítette a használatát.

A megrendelő azt is kérte tőlünk, hogy csak két színben gondolkodjunk, ebből az egyik a fekete - ezt használtuk az általános szöveg színeként.

Készítettünk néhány borító variációt, melyből a megrendelő kiválasztotta a kedvencét. A kiegészítő színt a kiválasztott borító alapján választottuk.

eke címtár borítók
eke címtár alapszabály

A címtár első részében az egyesület alapszabályát kellett elhelyeznünk. A bonyolult jogi szöveget úgy kellett tördelnünk, hogy optimálisan kihasználjuk a rendelkezésre álló helyet, de mégis nagyon követhető legyen a tartalom.

Az egyesületi tisztségviselők felsorolásánál a kiegészítő színnel a tisztségek nevét jelöltük. Ezzel azt a hatást értük el, hogy bár természetesen a különböző titulusokkal más és más jogok és kötelezettségek járnak, de látszik, hogy az egyesület elnöksége mégis mint egységes testület működik.

eke tisztségviselők
eke tagintézmények

A tagintézmények felsorolásánál a megrendelő azt kérte, hogy ne névsorba rendezzük őket, hanem felekezetek és intézménytípusok alapján legyenek csoportosítva.

A könnyebb kereshetőség miatt minden tagintézmény kapott egy sorszámot, ami nagyobb és kiemeltebb, mint az oldalszám. A tartalomjegyzékben ez a sorszám is szerepel, ami segíti a tájékozódást.

eke tagintézmény
eke tagintézmény
eke címtár névjegyzék

Természetesen névmutatót és tartalomjegyzéket is létre kellett hoznunk. Ezeknél is nagy segítség volt a kiegészítő szín.

eke címtár tartalomjegyzék
Kategória