Magyarországi szerzetesek térképe

szerzetesek térképe

Miközben terveztük a magyarországi szerzetesrendek adatbázisát, felmerült az igény, hogy a rendek által fenntartott szerzetesi intézményeket (rendházak, oktatási intézmények, egészségügyi és szociális intézmények) jó lenne egy térképen megjeleníteni, hogy bárki megismerje, hogy az országban hol mivel foglalkoznak a szerzetesek.

A koncepció az lett, hogy az információkat a szerzetesi adatbázisban egyhelyen kezelik, és innen az intézények nyilvánosságra vonatkozó adatait a térképet megjelenítő honlapra exportáljuk.

szerzetesek térképe statisztika

A térképen látható információk mellett a magyarországi szerzetesrendek egyszerűsített statisztikája is eléhető: hány szerzetesrend működik, hány szerzetes él most Magyarországon, hány intézményt tartanak fenn.

szerzetesek térképe gyorskeresés

A böngészést több féle keresési lehetőség is segíti. Ha a jobb felső sorban elkezdünk begépelni egy szót, akkor a listából (és a térképen is) csak azok az intézmények fognak látszani, amelyek nevében vagy leírásában ez a szó szerepel.

szerzetesek térkép keresés

Ha a bal oldalon látható nagyítóra kattintunk, akkor egy részletesebb keresére van lehetőségünk. Itt nemcsak egy szerzetesrendet választhatunk ki, vagy egy intézmény típust, hanem beállíthatjuk, hogy egy település körzetében milyen szerzetesi intézmények találhatók.

szerzetesek térkép találat

Ha a térképen lévő jelre kattintunk, akkor a jobb oldali sávban lesz megjelölve a jelhez tartozó leírás, ha a leírásra kattintunk, akkor a térképen a hozzá tartozó jel lesz kiemelve.

szerzetesek térkép intézmény típus

Akinek felkeltettük az érdeklődését, azoknak szívesen ajánljuk a Magyarországi szerzetesek térképét kipróbálásra!