Szerzetesi imanaptár

szerzetesi imanaptár
szerzetesi imanaptár

A Szerzetesek éve arculati elemeinek felhasználásával, az ünnepi évhez kapcsolódóan különböző kiadványokat, borítókat, roll-up display-eket, füzeteket és könyvjelzőket is terveztünk. Az éves imanaptár elkészítése volt ezek között a legösszetettebb és talán legszebb feladat.

A szerkesztők az év minden napjára választottak egy imaszándékot, amellyel vagy egy szerzetesrendről, vagy a társadalom bizonyos területén dolgozó szerzetesekről emlékeznek meg.

A naptárt olyan méretben és formában kellett megterveznünk, hogy a mindennapi használatra alkalmas legyen: elég kis méretű legyen, a kötése bírja ki a rendszeres hajtogatást. Fontos volt továbbá, hogy a szövegek jól olvashatóak legyenek és hogy minél könnyebben meg lehessen találni az aktuális naphoz tartozó oldalt.

szerzetesi imanaptár
szerzetesi imanaptár
szerzetesi imanaptár
szerzetesi imanaptár

Úgy döntöttünk, hogy a belső oldalakon a fekete mellett egy kiemelő színt fogunk használni, méghozzá az arculatból már jól ismert piros árnyalatot.

A kiemelő színt, többek közt a hónapokat jelölő fülekhez használtuk (ezek jól látszanak a csukott könyv lapjain is, ezzel segítve az olvasót a hónap megtalásában). Az oldalak külső felső részére került nagyobb betűmérettel a dátum, hiszen elsősorban ennek alapján kerestek benne az olvasók.

Az imaszándék mellett a szerzetesrendek rövid leírása, címere, a lelkiségükre jellemző idézet, valamint az internetes elérhetőségük látható.

Az imafüzetet nemcsak kézbe vehették a szerzetesek, hanem a szerzetesek.hu honlapon elektronikus formában is elérhető.

szerzetesi imanaptár
Kategória