Web

Mindenkinek szüksége van honlapra, hogy megmutassa magát, termékét, szolgáltatását. De egy korszerű honlap nem olyan, mint egy prospektus, sokkal inkább egy magazinműsorhoz hasonlítható: dinamikus, interaktivitást tesz lehetővé.

A webes felületek márar már túlnőttek azon, hogy csak szöveget és képet jelenítenek meg. Lehetőség van arra, hogy ezen a felületen keresztül dolgozhassunk, adatbázisokat használhassunk, csoportmunkát szervezhessünk rajta keresztül.

Mi abban tudunk segíteni, hogy megtaláljuk és megvalósítsuk azt a formát és funkcionalitást, ami a megrendelőnk céljait a legjobban szolgálja.

Honlapunk manapság az egyik legfontosabb marketing eszközünk, legyünk bár kereskedők, művészek, orvosok vagy könyvelők. Egy jó honlap megmutatja, hogy ügyfelünk mit és nagyjából mennyiért kap, ha termékünket/szolgáltatásunkat választja. Tükrözi stílusunkat, kínálatunk színvonalát. 

Az, hogy honlapunk ne csak számítógépünkön, hanem telefonunkon és táblagépünkön is tökéletesen jelenjen meg, és persze ezeken kiválóan használható (vagyis reszponzív) legyen, ma már alapvető elvárás.

Az online kereskedelem térhódítása évek óta töretlen. Egy jó webbolt kiegészítve egy jó marketing kampánnyal minőségi változást hozhat értékesítési munkánkban.

Munkánk során gyakran van szükség arra, hogy kisebb nagyobb adatbázisokkal dolgozzunk. Ügyfelek adataival, megrendelések nyilvántartásával, vagy éppen foglalási rendszerekkel már biztosan volt dolgunk, hogy csak néhány példát említsünk. 

Adatbázisokat kiszolgáló szoftverekhez ma már könnyen hozzáférhetünk, ott lehetnek akár lokális szerverünkön is. A webes technológiák fejlődésének köszönhetően az adatbázisokhoz való hozzáférés kerete nagyon leegyszerűsödött. Egyszerűen, a webes böngészőnkön keresztül akár magunk és munkatársaink, akár ügyfeleink számára lehetővé tehetjük, hogy dolgozzanak az őket érintő adatokon. (Természetesen mindehhez megfelelő védelmi és jogosultsági rendszernek is társulnia kell.)

A webes felületek azért nagyszerűek, mert a világ minden táján, minden számítógépen, okos eszközön nagyjából ugyanúgy jelennek meg, ugyanaz a működés várható el rajtuk. Ezért jó választás applikációinkat, alkalmazásainkat erre a felületre elkészíteni. Így nem kell időt és energiát fordítani arra, hogy a szoftver környezetét, kezelőfelületét megismerjük. Körülbelül tudjuk, mi történik, ha egy webes űrlap kitöltésénél egy gombra kattintunk. A biztonságot a legújabb alaprendszerek biztosítják. Egy megfelelő védelemmel ellátott webes felületen ugyanolyan biztonságosan dolgozhatunk, mint a megszokott szövegszerkesztőnkön. Persze az emberi tényező itt is ugyanolyan fontos: bánjunk a jelszavainkkal nagyon óvatosan!

Ennek a webes megoldásnak a segítségével egy szakmai vagy kereskedelmi hálózat, több telephellyel vagy kirendeltséggel rendelkező intézmény vagy cég egy térképen és az amellett kialakított tájékoztató felületen naprakészen jelenítheti meg a hozzá tartozó egységek pontos helyét, valamint a fontosnak tartott egyéb adatait (pl. nyitvatartási idő, vezető neve, telefonszám, rövid leírás, stb.).

A rendszer előnye, hogy az adatok módosítása, kiegészítése egy könnyen kezelhető központi adatbázisban történik, a frissítést követően automatikusan megjelenik a térképen, ezért nincs szükség külső (grafikus/programozói) segítségre.