Napsugaras Ház honlapja

napsugarasegeszseghaz.hu

Megrendelőnk egy olyan gyógyító és oktatási központ vezetője, ahol az antropozófus orvoslás, a homeopátia, a stresszoldás, valamint mozgás és művészeti terápia segítségével szeretnék gyógyítani és megerősíteni a hozzájuk fordulókat. Ezért egy nagyon harmonikus, barátságos, meleg, színes de mégis modern honlapot kért tőlünk.

Nagyon megkönnyítette a munkát, hogy a tartalomról nagyon pontos, szakmailag jól megalapozott elképzelései voltak.

A tervezésnél figyelembe vettük, hogy a család egészségére általában inkább a hölgyek figyelnek, ezért kicsit nőiesebb megjelenést készítettünk, a megrendelőnk által is nagyon kedvelt pasztell színekkel.

Hat főbb egységet kellett megjelenítenünk:

  • programok
  • munkatársak
  • terápiák
  • galéria
  • rólunk
  • kapcsolat

Ezekhez később még hozzájött kettő:

  • eseménynaptár
  • blog

Úgy döntöttük, hogy ehhez a tartalomhoz a legszerencsésebb elrendezés az egyoldalas szerkesztés (one page website design). Bár az eredmény így egy nagyon hosszú weboldal lett,  ezen a hátterek változása jelzi az új tartalmi részt, a navigálást pedig az oldal tetején mindig látható főmenü könnyíti meg.

Mára a böngészők használatánál már megszokottá vált, hogy egy honlap betöltése után a felhasználó végiggörgeti az oldal tartalmát. 

napsugarasegeszseghaz.hu
napsugarasegeszseghaz.hu

A honlap praktikuma és jó használhatósága itt is a részletekben rejlik: pl. az események, programok, terápiák az egyes munkatársakhoz vannak kapcsolva. Ha tehát az olvasó egy program részleteire kattint, akkor a megjelenő lapon látható lesz a program gazdája is, ha egy terápia oldala jelenik meg, akkor azon megtalálható a hozzá tartozó szakértő, stb.

Ez úgy lesz aztán teljesen kerek, hogy ha a programokhoz, terápiákhoz tartozó kapcsolatfelvételi lapokat kitöltjük, akkor azok a megadott munkatárshoz fognak megérkezni.

A fentiekből az is következik, hogy a honlap szerkesztését teljes egészében a Megrendelőnk végzi, ami azzal jár, hogy a program-terápia-munkatárs kapcsolatok beállítása is az ő feladata. Ehhez szükség volt egy barátságos, laikus számára is könnyen átlátható és jól használható kezelőfelület kialakítására is. 

A honlapnak nemcsak a grafikai tervét és a programozását készítettük el, hanem az egyes munkatársakról, a központról és a programokról készült fotóink is láthatóak az oldalon.

napsugarasegeszseghaz.hu

A honlap itt található: napsugarasegeszseghaz.hu